Kesembuhan penyakit daripada ALLAH.

ASSALAMUALAIKUM W.M.T
BISMILLAH dimulakan dengan nama ALLAH
ALLAHUMASOLLI ALA MUHAMMAD selawat ke atas NABI JUNJUNGAN JIWA...

ALHAMDULILLAH ALA KULLI HAL...
SEMUA URUSAN SUDAH DIMUDAHKAN OLEH'NYA' DALAM MENJALANI KEHIDUPAN SEHARIAN..

ALLAHUMA SOLLI ALA MUHAMMAD

SELANDAS DENGAN PEGANGAN DAN MOTO YANG DIBAWA OLEH TERAPI ISLAM IBNU GHOZALI IAITU KESEMBUHAN MILIK ALLAH.
DISINI, ANA INGIN MEMBEBEL SEDIKIT MENGENAI PEGANGAN TERSEBUT YANG SEHARUSNYA SALAH SATU PRINSIP KEHIDUPAN DALAM HIDUP KITA.
DI DALAM KAEDAH PENGUBATAN DAN PERAWATAN ISLAM,KESEMBUHAN SESUATU PENYAKIT YANG DIHINGGAPI SESEORANG PESAKIT ADALAH BERGANTUNG KEPADA KEKUATAN PESAKIT ITU SENDIRI.
TANPA KEKUATAN YANG ADA PADA PESAKIT RIBUAN DOKTOR MAHUPUN TOBIB ATAUPUN PENGAMAL PERUBATAN TIDAK MAMPU MENCARI SOLUSI ANDA. KEKUATAN YANG ADA PESAKIT ITU HENDAKNYA ADA PADA SEGI MENTAL DAN JUGA FIZIKAL.
MISALANNYA KITA TIDAK ADA SAKIT KANSER TAPI KERANA TERLALU FIKIRKAN SAKIT TERSEBUT MAKA KEHIDUPAN KITA AKAN TERUS LEMAH DAN LEMAH.
BERBANDING PULA DENGAN ORANG YANG ADA KANSER TAPI TAK PERNAH FIKIR YANG DIA ADA KANSER INSHAALLAH KEHIDUPANNYA AKAN BERJALAN SEPERTI BIASA.
SETERUSNYA, SETELAH ADA KEKUATAN PADA DIRI PESAKIT TERSEBUT DISARANKAN TERLEBIH DAHULU OLEH SETIAP PERAWAT UNTUK MENYAKINKAN ATAU MENYEDARKAN SEMULA KEPADA PESAKIT BAHAWASANYA SAKIT ITU ADALAH SALAH SATU TEGURAN ATAU KAFARAH DOSA DARIPADA ALLAH DAN INGATKAN BUKANLAH PERAWAT YANG MENYEMBUHKAN TETAPI ALLAH KITA HANYALAH SEBAGAI PENDOA YANG MENDOAKAN KESEMBUHAN MEREKA.
SUKALAH ANA MENGINGATKAN KEPADA SEKALIAN YANG ADA PERGILAH JUMPA SAPA PUN KALAU ALLAH TAK IZINKAN SEMBUH. TIDAK JUGA LAH SEMBUHNYA. JADI INGATLAH KESEMBUHAN MILIK ALLAH.


dan apabila aku sakit, Dialah Yang menyembuhkan aku,


  

No comments:

Post a Comment